Het laatste nieuws

19-06-2015
Schaatsen!
Schaatsen!
19-06-2015
In de media

Bron: Westerwoldeactueel.nl

 

BLIJHAM, 17-6-2015 – Vanmiddag is de feestweek van Blijham officieel geopend.

 

Vandaag ging de feestweek van Blijham van start met de traditionele braderie en kinderbraderie. Om half twee werden de feestelijkheden officieel door wethouder Lea van der Tuin geopend. Na haar openingsspeech lieten kinderen ballonnen op.

 

De hele middag was het gezellig druk op de braderie, waar naast standhouders met allerlei waren, ook veel verenigingen van Blijham vertegenwoordigd waren. Bij de een kon je met een volleybal punten scoren door een bal over het net in een cementton te gooien, bij de andere was een caviarace met elektronische “beestjes” en muziekvereniging DOK trok de aandacht van het publiek door diverse nummers te spelen.

Personeelsleden van de Blanckenborg vermaakten het publiek met het Rad van Fortuin, het gratis uitdelen van soep, verkoop van tweedehands spulletjes en lootjes voor de in september geplande badeendjesrace.

Dit jaar moeten de Blijhamsters het zonder kermis doen. Wel stond er een oliebollenkraam en voor de kleintjes een draaimolen. Voor het dorpshuis staat een “ijsbaan”. Hier kan de hele week door jong en oud gratis geschaatst worden. Je hoeft zelf geen schaatsen mee te nemen.

 

Vanavond was er feest in het dorpshuis Het Oude Wapen. Tijdens deze Grunneger Oavend vermaakten de Stroatklinkers het publiek met gezellige muziek. Ook werd onder leiding van Wiebe Klijnstra, bekend van RTV Noord, de “Kloukste Blijhamster” gekozen. Hier deden  45 personen aan mee. Na drie rondes en een finaleronde kwamen er drie winnaars uit de bus: nummer 1 werd Joost Zuur, nummer 2: Johnny Houwen en nummer 3: Hennie Huiting. Binnenkort zullen ze afreizen naar Groningen voor de opnames voor het spelletje Klouk bij RTV Noord.